miercuri, 6 ianuarie 2016

Sejur Croatia            In vara anului 2015, odata cu obtinerea unei vacante de 21 de zile, mi-am propus sa vizitez o parte din tarile teritoriului European. Am inceput cu Grecia iar a doua desinatie aleasa de mine a fost Croatia.
           La inceput nu stiam multe lucruri despre aceasta tara. Stiam doar despre influentele austro-ungare si despre cea a URSS-ului. Nu mi-am imaginat niciodata ca ma voi indragosti de peisajul verde al Croatiei si, bineinteles, de oamenii care locuiesc in acel teritoriu. Inainte de plecare m-am interesat despre zonele turistice din Croatia. Am gasit foarte multe informatii importante si sfaturi de la alte persoane care au ajuns in acea tara.
          Am plecat din Aeroportul Otopeni in jurul orei 11:00 si am ajuns destul de rapid in Zagreb. Daca nu doriti sa mergeti cu avionul pana in Croatia puteti alege autocarul. Sunt convins ca din autocar veti putea vedea mult mai multe peisaje superbe.
         Ajuns in Zagreb am avut norocul sa gasesc un taximetrist super prietenos si un bun cunoscator de engleza. Am vorbit cu el despre anumite lucruri si am aflat ca tara se afla intr-un curs de dezoltare alert si cea mai buna zona pentru a-mi incepe calatoria este chiar capitala tarii. Acesta mi-a recomandat si un hotel unde am ramas timp de 3 zile. Preturile in Croatia sunt foarte asemanatoare cu cele din Romania. Pentru inceput am vizitat orasul-capitala Zagreb, un oras destul de mare si cu o arhitectura a cladirilor clasica, foarte aproapiata cu cea din Ungaria.
       Dupa 3 zile in care am vizitat capitala Croatiei m-am hotarat sa pornesc la drum si sa merg la cele mai importante zone turistice ale tarii. Prima mea destinatie, dupa orasul Zagreb, a fost Parcul Național Lacurile Plitvice. In acest parc veti intalni un peisaj de neuitat. Parcul este format din foarte multe lacuri iar verdele crud si cascada Veliki Slap va vor incanta privirea. O alta destina turtistica aleasa de mine a fost Insula Brac. Aici va puteti bucura de apa albatra a marii de pe plaja Zlatni Rat si de o cafea excelenta servita aproape de plaja.
      In ultima zi am ajuns in orasul Split unde am vizitat Palatul lui Diocletian, o cladire impunatoare care ilusteaza puterea vechiului Imperiu Roman. In orasul Split puteti vizita multe alte obiective turistice. Orasul e renumit si pentru sportivii antrenati aici.
     Cu mult regret am parasit in cea de-a saptea zi Croatia. Sunt  foarte multe zone de vizitat in aceasta tara minunata. Va recomand sa alocati cateva zile pentru a vizita Croatia si va garantez ca nu ve-ti regreta.
     
          

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu