sâmbătă, 14 februarie 2015

Locuri de munca in Bucuresti

Din pacate situatia tinerilor absolventi de studii superioare din Bucuresti este una foarte alarmanta - nu mai putin de 80% dintre absolventi isi gasesc de lucru in domenii ce nu au nici cea mai mica legatura cu studiile pe care le-au finalizat (sau nu). Ma mult decat atat, mare parte din acesti tineri intra direct in somaj, fara a aduce contributii la bugetul de stat sau cel al asigurarilor sociale.

Totusi, o parte dintre acesti absolventi universitari reusesc sa se adapteze destul de repede si isi gasesc relativ usor job-uri in mediul online, job-uri ca soferi sau in alte domenii mai bine sau mai putin bine platite.

De exemplu amicul meu, Alex, a reusit sa isi deschida o companie DDD (nu, nu este vorba de dan diaconescu in direct, ci de dratizare, dezinsectie si dezinfectie) care deja are cativa angajati si care a inceput incet (dar sigur) sa produca bani - in plus, serviciile de deratizare oferite sunt dintre cele mai serioase din piata, fiecare lucrare fiind atent planificata si exacutata, astfel incat si cei mai pretentiosi clienti sa se poata declara multumiti.

In concluzie... romanu' se descurca, dar societatea in care traim nu este deloc ok.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu