luni, 15 decembrie 2014

DVR – Digital Video Recorder


Pentru că este imposibil să stăm 24 h în fața monitorului și să urmărim tot ce filmează camerele noastre de supraveghere, este nevoie de Digital Video Recorder, DVR, care oferă posibilitatea de a înregistra toate camerele în același timp, sau separat. Putem astfel urmări într-una din zilele noastre libere imaginile surprinse de camerele de supraveghere pe o perioadă nedeterminată de timp. Degeaba ai camere de supraveghere dacă imaginile nu sunt stocate undeva unde să le poți urmări atunci când este cazul.

La o școală din provincie la care se instalaseră nu de foarte mult timp camere de supraveghere s-a întâmplat într-o zi un mic incident. Elevii unei clase din ciclul gimnazial au decis într-o pauză să înveselească puțin atmosfera în felul lor și au început să arunce unii în alții cu cornuri. Unul dintre ei a lovit prea sus și a nimerit direct într-un tablou la care dirigintele lor ținea foarte mult. Speriați fiind copiii nu știau cum să procedeze în această situație, pe cine să dea vina, deși corect ar fi fost să își asume răspunderea cu toții deoarece dacă nu s-ar fi bătut cu cornuri nu s-ar fi întâmplat nimic cu tabloul respectiv. Au auzit ei mai târziu că în pauza în care a avut loc nefericita întâmplare nu se uita nimeni pe camerele de supraveghere așa că, neștiind că tot ce se filma era desigur și înregistrat, au decis ca a doua zi să îi spună dirigintelui că tabloul a căzut singur pentru că nu a fost bătut bine în perete cuiul de care acesta era prins. Văzând ce s-a întâmplat cu tabloul său preferat, dirigintele a hotărât să se uite pe înregistrările camerelor de luat vederi. A descoperit astfel ce s-a îmtâmplat cu adevărat și le-a explicat elevilor săi cât de important este să spună adevărul pentru că acesta va ieși mereu la iveală.
Chiar daca era prea tarziu deja, elevii si-au cerut scuze si si-au recunoscut vina. Au promis ca se vor cumintii si vor cumpara un tablou care sa le aduca aminte de aceasta intamplare nefericita.

De aceea este important să utilizați DVR împreună cu un set de camere de supraveghere, pentru ca nu pierde nimic din ceea ce se întâmplă în spațiul pe care doriți să îl supravegheați și pentru a avea acces oricând este nevoie la aceste înregistrări ce vă furnizează informațiile necesare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu