vineri, 6 iunie 2014

Despre cafeaua fara cofeina...

In termenipopulari se mai numeste si cafea decofeinizata, de la englezescul "decof"...

 Cafea decofeinizata disponibila ca o alegere pentru acei consumatori care doresc sa se bucure de gustul și aroma cafelei, fara a se confrunta cu efecte stimulante ușoare oferite de cofeina. Calitatea unei cestii de cafea decofeinizata este deplina atunci cand procesele de prelucrare sunt respectate.

 Întradevar multe soiuri diferite de cafea iși pastreze proprietatile si aromele specifice. Procesele de decofeinizare sunt efectuate pe boabe de cafea verde in instalațiile industriale. Exista patru metode de decofeinizare, in functie de procesele chimice ce sunt implicate in realizarea acestei proceduri - unele mai complexe si altelemai simple, insa calitatea produsului finit poate varia destul de mult in functie de aceste proceduri

Cea mai buna cafea decofeinizata pe care o puteti gasi in Romania este cafeaua Cauca Special, ce nu poate fi achizitionata decat prin Kaffee Kultur.

Industria cafelei decofeinizate din Statele Unite este evaluata la aproximativ 19 miliarde dolari anual.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu