vineri, 1 noiembrie 2013

Ce vedem in Istanbul?

Daca vrei sa cunosti viata orientala, nu e niciun loc mai potrivit decat Istambulul. Acesta este orasul din Europa cu cel mai puternic aer asiatic si este unul din cele mai importante porturi din lume. Ceea ce face din Istambul un oras deosebit este faptul ca aici reusesc sa se imbine numeroase culturi, care si-au lasat puternic amprenta asupra orasului si asupra istoriei sale.

Daca ajungi in Istambul, cu siguranta vei avea ocazia sa vizitezi numeroase obiective turistice. Iata cele mai importante locuri care merita vizitate aici:

Hagia Sofia - O biserica deosebita datorita faptului ca, desi a fost ortodoxa, s-a transformat intr-o moschee iar ulterior, in 1935 a ajuns muzeu. Este o cladire grandioasa, cu o istorie extraordinar de bogata. Cucerirea ei de catre turci la caderea Constantinopolului este o tragedie incredibil de mare a bisericii crestin ortodoxe.
Biserica este acoperita de un dom si are o inaltime de 56 de metri. Pana la construirea Catedralei din Sevilla, Hagia Sofia a fost cea mai mare catedrala construita vreodata.

Moscheea Albastra - Construita la inceputul anilor 1600, aceasta este cea mai mare Moschee din Istambul si o atractie turistica extrem de cunoscuta.  Moscheea albastra are o constructie in stil otoman, iar in momentul constructiei a generat un scandal foarte mare, deoarece sultanul dorise sa o construiasca cu 6 minerate, iar Haram din Mecca, cea mai sfanta moschee din lume acea tot 6 minerate. Pana la urma, moscheei din Mecca i s-a mai adaugat un minerat.

Palatul Topkapi este palatul gazda pentru toti sultanii otomani care au domnit pana in 1839, adica aproape 4 secole. Palatul a fost construit in 1453, dupa cucerirea Constantinopolului, la ordinul lui Mahomed al 2-lea. Interilorul palatului contine numeroase incaperi si curti. Printre acestea se numara Sala armurii, Camera tronului, sau sala Divan.

Stramtoarea Bosfor. Facand legatura intre Marea Neagra si Marea Marmara, Bosfor este unul din cele mai strategice canale navigabile din lume, deoarece desparte Europa de Asia. Canalul este extrem de populat de pescari, vase de croaziera sau tancuri petroliere. Bosforul este o atractie turistica foarte mare din Turcia, datorita peisajului extraordinar dat de malurile inalte de pana la 200 de metri si palatelor de pe acestea.
Marele Bazar. Cu siguranta daca ajungi in Turcia vei dori sa mergi si in marele Bazar. Acesta este una din cele mai mari piete acoperite din lume si are zilnic pana la 400 000 de vizitatori. Aici gasesti foarte multe bijuterii sau diverse obiecte de decor. Marele Bazar este centru comercial inca din 1461.

In cazul in care doresti sa ajungin Istanbul recomand avionul, pretul biletelor de avion cu Turkish fiind destul de bune, in timp ce anumite agentii de turism (cum este TravelDesk) ofere preturi imbatabile pentru bilete de avion Istanbul. Pe de alta parte puteti merge si cu masina prin Bulgaria (unde drumurile sunt cat de cat ok, insa o sa fie cu siguranta mai obositor decat in cazul unui zbor si mai apare si problema caracterelor chirilice).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu